Hypotheken

In het gehele traject zullen wij u adviseren welke hypotheekvorm en geldverstrekker voor u wenselijk is. Daarna begeleiden wij u bij het indienen van uw aanvraag bij de geldverstrekker, het completeren van uw hypotheekdossier, de taxatie van de woning en eventueel de ondertekening van de hypotheekakte bij de notaris.

Vanaf 01-01-2013 zijn er nog maar slechts 3 hypotheekvarianten die afgesloten kunnen worden.

    

  

Meer doen met uw woning?

Heeft u een eigen woning, dan kunt u daarmee op verschillende manieren financieel voordeel mee behalen.

  1. Overwaarde benutten

    In de loop van de tijd overstijgt uw huis vaak de hoogte van het hypotheekbedrag. Ook als u een groot deel van uw hypotheek heeft afgelost, kunt u op verschillende wijzen van de overwaarde gebruikmaken.

  2. Verlagen maandlasten

    Wilt u meer financiële ruimte? Dat kan, als u de hypotheek oversluit naar een geldverstrekker die een lagere rente kent. Of u kunt kiezen voor een kortere rentevastperiode. Samen met u zetten we de voor- en nadelen op een rij, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Hiermee kunt u uw maandlasten terugbrengen.

  3. Verbouwen

    Als u erover denkt om uw huis te verbouwen, spelen uw financiën daarbij vaak een bepalende rol. Wist u dat u de overwaarde van uw huis kunt benutten om uw verbouwing te financieren?

Nationale Hypotheek Garantie

Een eigen woning kopen is een leuk en belangrijk moment in uw leven. Maar u moet opeens wel veel beslissingen nemen. Over een nieuwe keuken bijvoorbeeld of over de inrichting van de woning. Een van de belangrijkste beslissingen heeft betrekking op de hypotheek. De keuze voor een hypotheek is immers van invloed op uw financiële situatie op lange termijn. U maakt uw keuze op basis van uw huidige situatie. Veranderingen in deze situatie kunnen er echter toe leiden dat u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek brengt voor u dus risico’s met zich mee. Met Nationale Hypotheek Garantie kunt u die risico’s beperken.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen bij het afsluiten van een lening als u een woning koopt en/of als u uw woning gaat verbouwen. Dit geldt voor zowel een bestaande- als nieuwbouwwoning. Hiermee staat Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen borg voor de terugbetaling van uw hypotheeklasten aan de geldverstrekker, waardoor u een lagere rente krijgt aangeboden.